The sealwoman’s gift – vilken bok!

Vad sägs om att köpa bostadsrätt i Sundbyberg för att ha som övernattningslägenhet när vi är i stan, frågade maken. Uhum, svarade jag, utan att helt registrera vad han sa. Jag var så fullständigt uppslukad av boken som jag läser – The sealwoman’s gift, boken som jag skrev om tidigare och lovade att återkomma med en recension om. Även om ni tycker att det är lite knöligt att läsa på engelska så ge den här boken en chans för den är helt fantastisk. Språket är bildrikt utan att på något sätt bli så tätt att man knappt får syre när man läser och berättelsen, ja den är så där andlöst bra. Sättet boken är skriven på ger lite känslan av att titta på en film när man läser den och det gillar jag. Sedan är ämnet i sig, slavhandel och hur lite ett människoliv var värt på 1600-talet, hjärtskärande. Jag vill inte avslöja för mycket av handlingen utan läs boken istället. Den är värd din uppmärksamhet.

Comments are closed.