Om jag hade varit en historisk person…

… så skulle jag har svårt att bestämma mig för om jag skulle vara Johan Gutenberg eller drottning Elizabeth I av England. Varför då? Jo, som bokälskare är jag just Gutenberg evigt tacksam för att han kom på hur man skulle kunna trycka böcker så att fler fick tillgång till dem. blyerts blir aldrig omodernt och det är en speciell känsla att skriva med en blyertspenna, men inte när det gäller att massproducera böcker. Anledningen till att jag skulle vilja vara drottning Elizabeth I av England är för att jag har läst mycket om henne och skulle vilja vet hur det var att vara kvinna och dessutom drottning i en fullständigt mansdominerad värld. Dessutom är min romantiska sida dödligt nyfiken på om hon verkligen var oskuld hela livet ut eller om hon hade en relation med sin ungdomsförälskelse Robert Dudley. Jag vill ju gärna tro att de hade en passionerad hemlig relation.

Antika böcker i en hylla
Pappersblad med handskriven text

Comments are closed.