sep 11

Shoppa billigt på nätet

Jag shoppar otroligt mycket på nätet. För fem år sedan handlade jag en bråkdel av alla prylar på internet. Idag är det precis tvärtom. Anledning är att det både är billigare och smidigare. För oss som bor på landet så finns det ju samma utbud som en stad av samma storlek som New York när det gäller shopping.

Trots erfarenhet av handel på nätet så finns det alltid något nytt att lära. Jag skulle beställa hem en bok häromdagen från Cdon.se. Stod och pratade med grannen som också är väldigt intresserad av böcker när hennes dotter utbrister att det finns jättebra rabatter hos dem. Jaha jo säger jag, de brukar alltid vara lägre priser på nätet och dessutom är det hemleverans. Fast nu var det inte riktigt det hon menade. Utan rabattkoder. Jag har hört talas om detta men aldrig förstått vad det innebär. Det finns alltså rabattkoder på nätet som inte ligger på företagets sida. Exempelvis om du ska resa och kollar på SAS, då kan det hända att det finns en rabattkod som innebär ett reapris för just den resan. Dessa reapriser ser du inte när du tittar direkt på SAS hemsida. Jag har verkligen varit dum när det gäller detta. Det finns rabattkoder till alla stora företag. Det är lätt att söka på det. Som i detta fall när jag var ute efter en bok, då skriver jag bara bok i sökfältet. Sedan kommer de upp flera rabattkoder till olika hemsidor som säljer böcker. Fantastiskt! Läs mer här hur det går till väga för att handla billigt på nätet, och hur du hittar dessa rabattkoder!
sgyg

jul 21

Paus från hängmattan

Så skönt det är med sommar. Vi har verkligen lata dagar. Jag påtar mest i min trädgård och läser mycket. Sol eller regn kvittar för min del, jag njuter lika mycket ändå. Att ligga i hängmattan som vi har på altanen fungerar både i sol och regn.

Imorgon är det dock tillbaka till verkligheten igen. Vi ska in och storhandla. Vi hade tänkt resa till Ullared. Ett ställe som jag egentligt avskyr. Det är alltid så mycket människor där och värst är det såklart på sommaren.

Nåja nu är det några prylar som tryter i hemmet så vi ska dit och shoppa. Samtidigt passar vi på att storhandla mat. Ju färre gånger vi slipper slita oss från semesterlivet desto bättre. Jag är så himla glad att jag beställde en stor kylbag att ha i bilen från Skruvat förra året. Den rymmer väldigt mycket och håller toppkvalité. Kan till och med handla glass och ta hem. Många matvaror är så känsliga och särskilt nu när rötmånaden närmar sig. Kan nästan påstå att det är ett av de bättre köpen jag gjort. Förr vågade vi exempelvis aldrig köpa vissa matvaror eftersom de skulle vara dåliga när vi kom hem. Nu köper vi vad vi vill oavsett väder. Önska mig lycka till imorgon!
dgyd

sep 29

Hemma efter en underbar helg

Denna helg kommer jag verkligen att leva på länge men nu är jag hemma i vårt underbara hus igen. Jag har inte bloggat så mycket om vår bostad utan mer om trädgården. Konstigt egentligen eftersom jag älskar vår villa. Jag kommer aldrig glömma den dagen den bra fastighetsmäklare Husmanhagberg hade förärat oss med öppnade dörren och jag steg in i hallen. Jag visste direkt att detta var huset i mina drömmar. Det var ganska mycket som skulle fixas till men jag hade ingenting emot det eftersom det gjorde att jag skulle få det precis som jag ville. Vi har även planerat för våra äldre dagar så att vi inte ska behöva flytta den dagen benen inte längre bär. Huset är i två våningar men allt det viktiga som kök, sovrum och toalett finns på nedrevången. Jag tycker att jag har Sveriges mysigaste hus. Det är riktigt gammalt och knarrar ljuvligt i golven. Det kallar jag ett hus med själ och det ger en trevlig hemkänsla.
nnn

aug 30

Ett framtida träd

djklfs
Det här trädet är Van Akens vision om hur ett ympat träd kommer att se ut i framtiden.
Genom att ta grenar från olika fruktträd och sedan ympa fast dem på samma stam så komer han i framtiden ha ett träd som producerar, äpplen, plommon, päron, aprikoser och så vidare.
Det är spännande med ympning vilket också går att göra med kaktusar och blommor. På det här viset har vi historiskt sett fått fram nya och tåligare frukter. Vet du någon som är intresserad av trädympning eller hur blommor binds så ska jag ge ett bra presenttips. Det går nämligen att ge bort en upplevelse där olika kurser ingår. Det är väl en fin gåva?
hjks

jul 06

Bygga in värmepumpen

Idag var det tänkt att vi skulle bygga in vår värmepump. Den delen som sitter på utsidan av huset mot trädgården. Jag har själv designat hur skyddet ska se ut så att den smälter in i vår utemiljö på ett utmärkt vis. Fast nu vet jag inte riktigt, jag har blivit så osäker på måtten efter att ha läst flera ”hemmafixares” olika röster. En del säger nämligen att värmepumpen förlorar lite av sin effekt om den är inbyggd.

Jag tyckte verkligen att jag läst på hur stor yta som måste vara fri mellan skyddets väggar och pumpen. Sedan ställs alla mina uppgifter på sin spets. Jag får helt enkelt kontakta leverantören vuab.se. De har gratis rådgivning och det var via dem vi beställde hem vår värmepump. Det skiljer sig säkerligen mellan olika märken
hhgu

jun 27

Fullt upp i trädgården

Sommarmånaderna går verkligen i en rasande fart. Jag tillbringar så mycket tid som möjligt ute i min trädgård. Jag tycker att det både är avkopplande att påta i jorden och rensa rabatter precis som jag älskar att sitta i en stol med en bra bok. I min trädgård finner jag mitt lugn.

I veckan köpte vi en ny gräsklippare. Det gamla åbäket lät som ett gammalt reaplan så nu går det att sita ute medan maken klipper. Dessutom gillade jag finessen att den samlade upp det klippta gräset.
Det är den gräsklipparen på denna bild som vi köpte och är mycket nöjda med.
gräsklippare
Det har varit lite kallt på sistone men trädgården är helt underbar med färger från alla de olika blommorna.

apr 22

Den som spar han har

Det är nog inte bara jag som har svårt att slänga saker. För det första så inbillar jag mig att de kommer att bli moderna igen. Jag hade två sjuttiotalslampor som jag slängde. Det ångrar jag bittert idag. Vill verkligen ha exakt de lamporna, skärmar och fot. För det andra så tror jag att de har ett värde, någon gång iallafall.
För det tredje tror jag även att det kommer att komma till användning igen. Kanske inte för samma ändamål men att förgylla vardagen på ett annat sätt.
Ta som denna lampa på pysselbolaget. Varför sparade jag inte mina brordöttrars leksaker frågar jag mig själv.
hhha
Jag vill inte slänga något och grannarna frågar mig ofta om jag vill ha en gammal tavla eller kruka innan de slänger den. De känner mig för väl.
Nu har dock maken börjat att fått nog men vi har gått halva vägen kvar och enats om en lösning. Vi ska hyra ett förråd på Lidingö. Båda är väldigt nöjd med detta. Jag slipper slänga mina prylar och Hans får mer yta.

mar 30

Sött i trädgården

cnjledfcm
Den här bilden skall jag låta inspirera mig i sommar. Jag har ingen ledstång i trädgården men det går att sätta upp krokar. Väldigt smart att använda tekannor som finns i överflöd på loppisar. Det brukar gå att fynda dem för 10-20 kronor om de inte kommer från en känd tillverkare.

mar 16

Ett vardagligt inlägg

Ja det var längesedan jag gjorde ett inlägg men arbetet framför datorn har tagit sin lilla tid. När jag väl fann ett par timmar över skulle huset och maken tas om hand. Ibland när jag har arbetat intensivt under en lång period känns det inte heller så lockande att spendera min lediga tid framför datorn. Tar hellre en långpromenad i skogen för att samla nya krafter. Nu har jag inte så mycket för mig utan tänkte ta tillfället i akt då maken är ute och grejar med bilen. Vår bil var på besiktning förra veckan och det var något fel med dess bromssystem. Tur att de upptäckte det där så att vi inte råkade ut för en olycka och märkte det på så vis.

Våren har ju kommit och jag är riktigt sugen på att påta i trädgården. Har köpt hem ett gäng med tidiningar som jag bläddrat igenom och känner mig så sugen på att sätta ingång. Inspirationen flödar. Jag får dock ge mig till tåls eftersom det bara är mitten på mars och många frostnätter ligger nog ännu i framtiden. Jag får helt enkelt fortsätta att planera, fast jag tycker att det är halva nöjet.

bjnk