En dröm blir sann

Är det något som jag länge har önskat mig så är det platsbyggda bokhyllor till alla mina böcker. Jag tycker att det är så svårt att hitta perfekta bokhyllor. Nu har jag fått tag i en snickare som har lovat att fixa det hela till mig. Eller snickare och snickare, det är min granne som är pensionär. Han var bankman men som tur är för oss är han otroligt händig. Nu ska vi bara handla varor till bygget för ritningarna är klara.

Det kommer att bli så himla läckert. Hyllorna går som en ram runt dörren. Dessutom så har vi sendtak så det kommer att bli olika etager. Rummet kommer att få liv! Det bästa är såklart att veta att jag har läst alla ord som nu ska pryda väggen.

En sak som jag har lärt mig av att ha öppna bokhyllor är att de samlar damm! Jag har därför även beställt dörrar, eller luckor kanske det heter. De kommer att skydda de flesta böckerna från dammet. Även solens skadliga strålar hålls borta så att pärmarna inte bleks eller torkar. Alla bokhyllor kommer inte att vara täckta. Anledningen är helt enkelt att jag tycker att det är snyggt med böcker. De blir som ett konstverk som ständigt förändras och fylls på. Oj så lycklig jag kommer att vara när de är klart. Platsbyggda bokhyllor är verkligen en lyxig dröm som går i uppfyllelse.
nhs

Comments are closed.