Böcker om Stockholm

Som jag tidigare nämnt tycker jag om klassiker, gärna med historiskt tema. Just nu har jag börjat läsa Per Anders Fogelströms Stad-serie. Det är inte första gången jag djupdyker ner i dessa böcker som beskriver Stockholm under industrialismen, ur ett arbetarperspektiv. Du får i den första boken följa bondpojken Henning när han beger sig till huvudstaden för att påbörja ett nytt liv. Nu när det är lite varmare ute brukar jag sitta på altanen och läsa, då kan jag samtidigt använda min vape. Sist när jag behövde ny e juice till min vape passade jag på att beställa det smidigt via min surfplatta när jag tog en liten paus i läsandet. Om du inte har läst Fogelströms bokserie om Stockholm så rekommenderar jag dig att göra det. Den är skriven på ett fantastiskt sätt och innehåller fem stycken böcker som rör sig framåt genom historien.

Comments are closed.